Nederlands succes in Duitsland

Margot Stenveld en Fergil Hesterman reisden naar Veitsbronn in Duitsland af om deel te nemen aan het Duits kampioenschap ijszwemmen. Waar dit voor Margot haar eerste internationale ijszwemwedstrijd was, was Fergil hier om zijn titel op de 500 meter te verdedigen.

Het toernooi begon op vrijdag met de 1000 meter. Over deze afstand nam Fergil het op tegen de wereld kampioen Petar Stoychev in de snelste serie. Na een sterke start wist Fergil een voorsprong van zo’n 5 meter uit te bouwen. Hoewel Petar sterk terug kwam in de tweede helft van de race, wist Fergil hem net voor te blijven met 89 honderdsten en wist hij, in een tijd van 12.38,7, hiermee de winst naar zich toe te trekken.

Na de kortere afstanden op zaterdag, vond op zondag o.a. de 500 meter plaats. Margot finishte na een vlakke verdeling in een tijd van 7.20,1 als 4e dame all-in en als 2e in haar leeftijdsklasse.

Fergil, die op deze afstand zijn titel verdedigde, zwom in een tijd 6.13,2 naar de eerste plek en wist hiermee succesvol zijn titel te verdedigen.