IJsmijl/IceMile

IJsmijl / Ice Mile

Een Ice Mile is een officieel erkende afstand zonder wetsuit van één mijl (1609.34 meter)  in water van 5ºC (41ºF) of minder onder auspiciën van de International Ice Swimming Association zonder het voordeel van het gebruik van een neopreen muts of elk ander hulpmiddel dan een zwempak, badmuts en oordopjes. Wanneer iemand deze afstand van 1609,34 meter aflegt in een watertemperatuur van 5°C of minder, verdient diegene de status van Ice Member en mag men zichzelf een Ice Miler noemen.

Een IJsmijl organiseren in Nederland

Als IISA Nederland willen wij graag het aantal ijsmijlpogingen in Nederland op een vellige manier stimuleren. Leden en organisaties die zelf een ijsmijl willen organiseren zullen wij begeleiden.

Ben je van plan een zelf een ijsmijl te organiseren of ben je een organisatie die dat voor meerdere mensen wil moet je je ten alle tijden eerst melden bij IISA Nederland (secretaris@iisa.nl)  met je eventuele plan, waaronder je veiligheidsplan.

Een IJsmijl wordt door de Internationale Ice Swimming Association organisatie alleen maar goed gekeurd als de nationale bonden de goedkeuring voor de organisatie hebben gegeven.

Meer informatie vind je op de volgende website (lees dit vooral goed door!)  https://internationaliceswimming.com/wp-content/uploads/2023/12/Ice-mile-check-list.pdf en https://internationaliceswimming.com/iisa-rules/

Ice Zero

Dit is een Ice Mile die gezwommen wordt in een watertemperatuur lager dan 1°C.

Ice Seven

Een andere uitdaging van de IISA is de Ice Sevens. Om deze uitdaging te volbrengen moet iemand een Ice Mile op elk werelddeel inclusief één van de twee polen zwemmen waaronder één Ice Zero.

Iron IceMan/Woman

Een Iron Ice Man/Woman is een mannelijke of vrouwelijke
ijszwemtriatleet die zowel een IISA Ice Mile als een volledige (Ironman)-triatlon heeft voltooid. Zelf georganiseerde of onofficiële triatlons tellen niet mee om een Iron Iceman of Iron Icewoman te worden, omdat het onmogelijk zou zijn om de prestatie te verifiëren.

Link : Iron ICEMAN/ICEWOMAN  list

Aanvraag doen voor de status Iron ICEMAN/ICEWOMAN:

Stuur een bewijs van uw IRONMAN-evenement, tijd, locatie,
datum en link als we dit moeten verifiëren en stuur een link naar uw ijsmijlrecord In een email naar:

headcoach@OpenWaterSource.com   en  internationaliceswimming@gmail.com