Wie zijn wij?

Het bestuur van IISA Nederland bestaat uit:

Voorzitter

Richard Broer is naast bestuurlid van IISA Nederland ook bestuurslid van de International Ice Swimming Association. Hij is opgenomen in de International Marathon Swimming Hall of Fame voor alles wat hij zowel nationaal als internationaal voor het openwater zwemmen heeft betekend.
Ook is hij sinds 2017 geaccrediteerd IISA official en sinds 2022 IISA Official observer L1.

voorzitter@iisa.nl | richard@iisa.nl

Secretaris

Christa Hesterman is een oud zwemster, is bekend met openwater zwemmen en is ervaren als ijszwem coach. Ook is ze een van de organisatoren van de Amsterdam Ice Swim.
Verder is zij sinds 2017 geaccrediteerd IISA official en sinds 2022 IISA Official observer L1.

secretaris@iisa.nl | christa@iisa.nl

Penningmeester

Marije Dirkx

Marije Dirkx is een gepassioneerd ijszwemster en de huidige penningmeester van de International Ice Swimming Association (IISA) Nederland. Haar rol binnen de IISA combineert haar vaardigheden in financieel beheer met haar liefde voor de sport, wat essentieel is voor het succes en de duurzaamheid van de organisatie. Naast haar administratieve taken, brengt Marije ook waardevolle praktijkervaring mee in ijszwemmen, aangezien ze sinds 2012 zelf aan ijszwemmen doet

penningmeester@iisa.nl | marije@iisa.nl 

Algemeen bestuurslid

Mark Thies beoefent naast ijszwemmen ook openwater zwemmen en swimrunnen. Hij nam deel aan de WK’s in Glogow en Samoens en aan het EK in Oradea. Het mooie aan ijszwemmen is het verleggen van je grenzen en het leren kennen  van je lichaam onder extreme omstandigheden.

mark@iisa.nl

Algemeen bestuurslid

Jac Guijt is naast ijszwemmer ook arts. Hij nam deel aan het wereldkampioenschap ijszwemmen 2017. Met zijn medische kennis en ijszwem ervaring is hij een waardevolle toevoeging voor het bestuur van IISA Nederland.

jac@iisa.nl

Algemeen bestuurslid

Irene van der Laan is een ervaren marathonzwemmer en ijszwemmer. Zij weet als geen ander wat het is om het uiterste van je lichaam te vragen en je grenzen te verleggen. Ook is zij Nederlands recordhoudster van de dubbele oversteek van het Engelse kanaal.

irene@iisa.nl