Nederlands Kampioenschap Inschrijving geopend!

IISA Nederland organiseert dit seizoen de Nederlandse Kampioenschappen IJszwemmen in samenwerking met de Amsterdam Ice Swim. Het event zal plaatsvinden op zaterdag 14 en zondag 15 december 2024. Natuurspeelplaats Jeugdland Amsterdam, het thuisterrein van de Amsterdam Ice Swim,  zal het strijdtoneel worden voor de Nederlandse Kampioenschappen*.

Er zal gezwommen worden in een 25m zwembad in het Nieuwe Diep.

Inschrijving voor het evenement zal rond 15 oktober worden geopend.  Inschrijven kan via deze link. Voor meer informatie over het evenement zie www.amsterdamiceswim.nl.

Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 14 december****

Programma 1   1.000 meter vrijeslag

Programma 2   250 meter vrijeslag

Programma 3   4×250 meter vrijeslag**

Zondag 15 december****

Programma 4   100 meter vrijeslag

Programma 5   500 meter vrijeslag

Programma 6   100 meter schoolslag

Programma 7   50 meter vrijeslag***

Programma 8   4×50 meter vrijeslag***

* Alleen leden van IISA Nederland kunnen meedoen aan het kampioenschap. Niet leden kunnen wel deelnemen aan de Amsterdam Ice Swim, maar zullen niet in aanmerking komen voor de Nederlandse titel.

** volgens de officiële regels bestaat de ploeg uit twee (2) dames en twee (2) heren.

*** Deze programmanummers zijn geen onderdeel van het NK, maar wel van de Amsterdam Ice Swim.

****Indien je wilt dat je tijden internationaal erkend worden voor bijv. kwalificaties, dien je ook jezelf in te schrijven op de website van de International Ice Swimming Association (Let op: hier zijn lidmaatschapskosten aan verbonden van de International Ice Swimming Association, dit komt dus boven op het lidmaatschap van IISA Nederland.)