Eerste editie van de Amstel Ice Swim groot succes

Op 30 december 2017 doken ongeveer 90 zwemmers, zowel lokaal, nationaal als internationaal in het water van de Amstel. Onder de Berlagebrug zwommen zij hun afstanden van 50 meter, 100 meter, 200 meter, 500 meter en 1000 meter in een watertemperatuur van 4,5 graad.

 

Het idee voor deze wedstrijd kwam van Fergil Hesterman nadat hij in januari deel genomen had aan het wereldkampioenschap ijszwemmen. Hij wil door middel van deze wedstrijd meer aandacht geven aan zijn sport ijszwemmen. De ideale locatie was voor hem de Amstel in het centrum van Amsterdam. ‘Het is verbazingwekkend hoe klein de wereld eigenlijk is. Ik besprak het idee met Michiel Vervoort, zwemvriend en mede-eigenaar van Sportmomentje, en hij diepte uit zijn telefoonboek het nummer op van de eigenaar van het Roeicentrum Berlagebrug,’ aldus Fergil. ‘Voor ik het wist hadden we een mooie locatie en bood Michiel ook nog eens zijn hulp aan als medeorganisator. Ik denk dat we terug kunnen kijken op een heel mooi en geslaagd evenement.’

Veel dank aan de organisatie van de Amstel Ice Swim, bestaande uit Christa Hesterman, Fergil Hesterman en Michiel Vervoort. En natuurlijk aan alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Zie hieronder de uitslag van de Amstel Ice Swim 2017!
Uitslagen Amstel Ice Swim 2017