Kyra Wijnker nieuw Nederlands Record; Sven Elfferich wint tweede wedstrijd World Cup series

Op de eerste dag van de Ice Swimming German Open werd IISA Nederland vertegenwoordigd door zes zwemmers. Kyra Wijnker, Margot Stenveld, Irene van der Laan, Sven Elfferich, Alex Schilder en Fergil Hesterman verschenen aan de start op de 1000 meter vrijeslag. Voor Kyra was dit tevens het moment om zich te kwalificeren voor het WK ijszwemmen 2019. De watertemperatuur bedroeg 1,7 graden.

Bij de dames ging Kyra van start in de eerste serie en zette daar in een nieuw Nederlands record van 14:37,35 de ’time to beat’ neer. Deze bleef tot aan de laatste serie staan. Uiteindelijk werd zij vierde in haar leeftijdsklasse. Margot zwom met 15:57,20 naar een tweede plaats in haar leeftijdsklasse. Irene pakte met een tijd van 17:06,70 de eerste plaats in haar leeftijdsklasse en liet daarmee vier andere dames ver achter zich.

Sven won met een ruime voorsprong op de andere zwemmers de tweede wedstrijd in de World Cup series. Fergil tikt als tweede 17 seconden later aan. Alex Schilder zwom in zijn serie naar de vijfde plaats in een tijd van 17:02,30. Goed voor een tweede plaats in zijn leeftijdsklasse achter Fergil.

Uitslagen Duits Kampioenschap 1000 meter