IISA Nederland op de Noord-Duitse Kampioenschappen

Dit weekend werd IISA Nederland vertegenwoordigd door maar liefst zes zwemmers. Het estafette team pakte goud op de 4×50 meter.

V.l.n.r. Roel Janssen, Raymond Oosterbaan, Kyra Wijnker en Fergil Hesterman.

Voor drie zwemmers was dit hun internationale debuut. Alexander Docter kwam uit op de 50 meter vrijeslag, 100 meter schoolslag, 100 meter vrijeslag en de 200 meter vrijeslag. Op de 100 en 200 meter vrijeslag wist hij zijn leeftijdsklasse te winnen.

Finish van Alexander Docter.

Roel Janssen, als jongste zwemmer van IISA Nederland, won de Noord Duitse titel op de 100 en de 50 meter schoolslag. Verder kwam hij uit op de 100 meter vrijeslag, 200 meter vrijeslag en de 50 meter vlinderslag.

Roel Janssen op de 100 meter schoolslag.

Albert Stienezen debuteerde op zijn eerste 1000 meter. Hij kwam trots en tevreden het water uit. Ook voltooide hij met succes de 500 meter.

Raymond Oosterbaan starte op verschillende afstanden. Op de 200 meter vrijeslag won hij het Noord Duitse kampioenschap. Op de 1000 meter finishte hij als eerste in zijn leeftijdsklasse. Verder pakte hij ook de eerste plek in zijn leeftijdsklasse op de 50 meter vlinderslag en de 100 meter vrijeslag.

Raymond Oosterbaan op de 1000 meter.

Fergil Hesterman pakte de Noord Duitse titel op de 1000 meter vrijeslag, maar moest op de 500 meter de jonge Duitser Jonathan Brase in de laatste 20 meter toch voor later gaan in de eindsprint.

Fergil Hesterman tijdens de start van de 500 meter.

Kyra Wijnker was de snelste zwemmer van dit toernooi. Haar tijden op de 1000 en 500 meter waren zowel bij de dames als de heren de snelste van het weekend. Hiermee wist zij zich twee maal de Noord Duitse titel te veroveren.

Kyra Wijnker neemt de leiding op de 1000 meter.