4e editie Open Nederlandse Kampioenschappen IJszwemmen

Voor het vierde jaar op rij zullen in Zwembad de Waterdam te Volendam de Open Nederlandse kampioenschappen ijszwemmen worden gehouden. Het ONK ijszwemmen zal plaatsvinden van vrijdag 19 januari tot en met zondag 21 januari. De organisatie is in handen van de Openwaterswimming.club.

Het kampioenschap gaat op vrijdagavond om 18:00 van start met de ‘Dutch Night Miles’. In het onderwater verlichte zwembad zullen dertien (internationale) zwemmers de afstand van 1609,34 meter afleggen.

Op de zaterdag zullen om 15:00 de zwemmers op het strijdtoneel verschijnen voor de kortere afstanden. Op het programma staan de 200 meter vrijeslag, 100 meter schoolslag, 100 meter vrijeslag, 500 meter vrijeslag. De dag wordt afgesloten met de 4×100 meter vrijeslag estafette.

De organisatie bewaart het beste voor het laatste en zal op zondag met het koningsnummer binnen het ijszwemmen eindigen. Om 12:00 zullen de ijstitanen strijden om zich een jaar lang Nederlands kampioen te mogen noemen op de 1000m vrijeslag.

Wij wensen alle deelnemers veel succes!