Open Nederlands Kampioenschap IJszwemmen 2018

Afgelopen weekend vond de vierde editie van het open Nederland kampioenschap ijszwemmen plaats in Zwembad de Waterdam to Volendam. De organisatie van de wedstrijd was in handen van de Openwaterswimming.club. Het evenement telde 130 starts verspreid over drie dagen. 

Op de vrijdag avond voltooiden maar liefst tien (internationale) zwemmers hun ijs mijl, 1609,34 meter, in een watertemperatuur van 3,9 graden.

Op zaterdag werden de korte afstanden gezwommen. Ook hier weer veel internationale deelnemers.

Op de laatste dag van het toernooi vond de 1000 meter plaats. Hier wisten debutant Sven Elfferich en Margot Stenveld, welke ook al de ijs mijl had voltooid, beide een nieuwe Nederlands record te zwemmen. Zij zwommen respectievelijk 12:31.84 en 15:00.51.

Wij bedanken de organisatie en alle vrijwilligers voor het mogelijk maken van dit evenement.

IISA-Nederland

Uitslagen ONK-IJszwemmen 2018