Aanmelding IISA WK ijszwemmen 2019

Wij zijn op zoek naar zwemmers die geïnteresseerd zijn in deelname aan het IISA wereld kampioenschap ijszwemmen 2019. Het WK zal in Moermansk, Rusland plaatsvinden van 14 maart tot en met 17 maart. De wedstrijd zal ook onderdeel zijn het World Cup circuit en van de Arctic Cup. De verwachte water- en luchttemperaturen zullen respectievelijk rond de 0 graden en minus 20 graden Celsius liggen. Deze omstandigheden zijn geheel anders dan wij in Nederland kunnen ervaren.

Het programma van het WK ziet er als volgt uit:
Donderdag 14 maart 
– Aanmelding/registratie
– Test zwem voor de 1000 meter en 500 meter vrije slag, 100 meter max.
– Wedstrijd briefing
Vrijdag 15 maart
– 1000 meter vrijeslag WK
– 500 meter vrijeslag
– 100 meter schoolslag
– 200 meter vrijeslag
– 4×50 meter vrijeslag
Zaterdag 16 maart
– 1000 meter vrije slag WK
Zondag 17 maart
– 50 meter schoolslag
– 50 meter vrijeslag
– 50 meter vlinderslag
– 4×250 meter vrijeslag mixed WK

IISA Nederland heeft plaats gekregen om 6 (zes) zwemmers af te vaardigen op de 1000 meter. Ook willen wij deelnemen aan de 4×250 meter mixed landenestafette.

Naast de officiële WK afstanden biedt de Arctic Cup de mogelijkheid om in te schrijven op de korte afstanden. Hierbij geldt geen vast aantal plaatsen per land, maar kan iedereen zich vrij inschrijven. Hiervoor geldt wel vol is vol.

Voor deelname aan de 4×250 meter vrijeslag moet een zwemmer ten minste deelgenomen hebben aan één van de afstanden.

Voor deelname aan het WK dien je te voldoen aan de volgende eisen:
– 1000 meter vrijeslag dient onder de 25 minuten gezwommen te zijn voor sluitingsdatum van de inschrijving, 15 januari 2019. De 1000 meter moet in het huidige of voorgaande seizoen zijn gezwommen.
– Lidmaatschap IISA en IISA Nederland is verplicht
– Een geldige medische keuring inclusief een ECG ondertekend door jouw arts. Hiervoor moet het ‘IISA medical form’ gebruikt worden. Deze mogen op het moment van de wedstrijd niet ouder dan drie maanden zijn.

Het WK en de Arctic Cup worden gezwommen volgens de regels van de IISA, dit betekent dat deelname volledig op eigen risico geschiedt.

Bij grote interesse zal IISA Nederland bepalen welke zwemmers deel mogen nemen aan het WK. Dit zal gebeuren op basis van medaillekansen overall en per leeftijdsklasse.

Dit neemt niet weg dat deelname aan de Arctic Cup mogelijk is.

Deelname aan het WK en/of de Arctic Cup is voor eigen rekening. Denk hierbij niet alleen inschrijfgelden, maar onder andere ook aan vliegtickets, visa en verblijfskosten. Inschrijvingskosten voor de estafette neemt IISA Nederland voor haar rekening.

Mocht je geïntegreerd zijn in deelname voor het WK, stuur dan voor 1 november een email naar info@iisa.nl met daarin vermeld:
– Je naam
– Geslacht
– Geboortedatum voor bepaling leeftijdsklasse
– Emailadres
– Je kwalificerende 1000 meter of geplande wedstrijd om te kwalificeren.

Met vriendelijke groet,

IISA Nederland

NB Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.