Sven wint eerste 1000 meter van de Ice Cup

Gisteren heeft Sven meegedaan aan de Hallstättersee Eisschwimmen in Obertraun, Oostenrijk. Tevens was dit de opening van de Ice Cup. Hier verdedigde hij in het Oostenrijkse berglandschap zijn titel van vorig jaar. 

 

De watertemperatuur bedroeg 7,2 graden, waardoor de uitslagen helaas niet officieel zullen zijn. Toch doet dit niet af aan de prestatie van de ijszwemmers. Vanaf de start van de wedstrijd lag Sven op kop, en op schema voor een herhaling van zijn tijd van vorig jaar. Door een verkoudheid was de voorbereiding niet optimaal, maar in het water had hij daar gelukkig weinig last van gaf Sven aan. Na 12 minuten en 30 seconden tikte hij als eerste aan. Hiermee zat hij een seconde boven zijn persoonlijk record. Met deze winst opende hij het koningsnummer van de Ice Cup.

 

Na het rillen en een warme kom havermout was de ergste kou snel verdwenen en mocht hij zijn prijs in ontvangst nemen van de burgemeester van Obertraun en de lokale organisator, Bernard Höll.

De overwinning op de 1000 meter is mooie start voor het seizoen van Sven Elfferich.