Nederlanders winnen in Duits water

Sven Elfferich, Fergil Hesterman en Raymond Oosterbaan vertegenwoordigde IISA Nederland in het koude water van de Silbersee in Langhagen, de tweede wedstrijd van de Ice Cup. De watertemperatuur bedroeg zaterdag 5,5 graden Celsius en vandaag zelf iets warmen met 5,6 graden Celsius. 

Gisteren was Nederland zeer succesvol met een 1e (Fergil), 2e (Sven) en 4e (Raymond) plaats op de 1000 meter. Fergil en Sven leverde een spannende strijd, waarbij Fergil in de laatste ronde Sven in wist te halen en daarmee de winst wist te pakken. Sven tikte niet lang daarna aan als tweede. Raymond, die een serie eerder starte, zwom in zijn serie gemakkelijk naar de winst toe. 

Naast de 1000 meter starte Raymond ook op de 100 meter vrij en nam deel aan een internationaal estafetteteam. Op beide afstanden wist hij te winnen. 

Vandaag verscheen Raymond aan de start op de 200 meter vrij. Ondanks dat hij in de laatste serie als eerste finishte, wist Stefan Runge uit Duitsland in de serie voor hem met 7 tiende van een seconde sneller aan te tikken. 

Sven en Fergil streden ook op de 500 meter om de eerste en tweede plaats. Waar nu de rollen omgedraaid waren en Fergil de eerste ronde op kop ging, wist Sven na 250 meter met een tussensprint de kop over te nemen en zijn positie vol te houden tot aan de finish.