Winst voor Sven in Katowice

Vandaag, zaterdag 12 januari, waren de Poolse kampioenschappen ijszwemmen in Katowice. En Sven was erbij. In een korte trip (vrijdag heen, zaterdag terug) was er precies genoeg tijd om mee te doen. Op vrijdagmiddag werd alvast even gekeken naar de locatie. En er werd nog met man en macht (en een grote graafmachine) gewerkt om de baan uit te zetten in een bevroren meertje. Het ijs was 11 centimeter dik, en dat valt voor Poolse begrippen nog best mee. Het leverde wel mooie beelden op, zoals onderstaand beeld laat zien.

Hoe maak je een zwembad in een bevroren vijver?

Zaterdagochtend vroeg begon de wedstrijd. Het was nog erg koud, het water was 0.6 graden. Maar de baan lag er goed bij, de organisatie heeft hard doorgwwerkt ’s nachts. Er waren al enkele andere bekenden, zoals Victoria Mori, Chun Kong Mak en Ailen Lascano Micaz.

Doorkomst na 2 rondes

De 1000 meter begon met twee heats, van elk ongeveer 20 personen. Victoria won deze overtuigend. De tweede heat moest Sven zwemmen. Ook dat ging goed, er was niet heel veel concurrentie en dus was het een relatief eenvoudige overwinning. Het thema van vandaag was genieten, en dat is gelukt. Het was een wedstrijd in een prachtig winterse omgeving en in flink koud water. Dank aan de organisatie (IISA Polen) voor een mooie race!