Winst voor Sven in Katowice

Vandaag, zaterdag 12 januari, waren de Poolse kampioenschappen ijszwemmen in Katowice. En Sven was erbij. In een korte trip (vrijdag heen, zaterdag terug) was er precies genoeg tijd om mee te doen. Op vrijdagmiddag werd alvast even gekeken naar de locatie. En er werd nog met man en macht (en een grote graafmachine) gewerkt om de baan uit te zetten in een bevroren meertje. Het ijs was 11 centimeter dik, en dat valt voor Poolse begrippen nog best mee. Het leverde wel mooie beelden op, zoals onderstaand beeld laat zien.

Hoe maak je een zwembad in een bevroren vijver?

Zaterdagochtend vroeg begon de wedstrijd. Het was nog erg koud, het water was 0.6 graden. Maar de baan lag er goed bij, de organisatie heeft hard doorgwwerkt ’s nachts. Er waren al enkele andere bekenden, zoals Victoria Mori, Chun Kong Mak en Ailen Lascano Micaz.

Doorkomst na 2 rondes

De 1000 meter begon met twee heats, van elk ongeveer 20 personen. Victoria won deze overtuigend. De tweede heat moest Sven zwemmen. Ook dat ging goed, er was niet heel veel concurrentie en dus was het een relatief eenvoudige overwinning. Het thema van vandaag was genieten, en dat is gelukt. Het was een wedstrijd in een prachtig winterse omgeving en in flink koud water. Dank aan de organisatie (IISA Polen) voor een mooie race!

6 gedachten over “Winst voor Sven in Katowice

 1. You’re so awesome! I do not suppose I’ve truly read anything like
  that before. So wonderful to find somebody with some original thoughts on this subject.
  Really.. many thanks for starting this up. This site is something that is needed on the internet, someone with a bit of originality!

 2. Please let me know if you’re looking for a article author for your weblog.
  You have some really good posts and I feel I would be a good asset.
  If you ever want to take some of the load off,
  I’d really like to write some content for your blog in exchange for a link back to mine.

  Please blast me an e-mail if interested. Kudos!

 3. Oh my goodness! Awesome article dude! Many thanks, However I am encountering troubles with
  your RSS. I don’t understand the reason why I cannot subscribe to it.
  Is there anybody else getting the same RSS problems? Anyone who knows the answer can you kindly respond?
  Thanks!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *