Gerda Holla zwemt haar eerste ijs mijl.

Woensdagochtend 22 januari om 10 uur startte Gerda Holla in Oostwoud voor haar eerste officiële ijs mijl. Het water was bij de start 4,3 graden en bij de finish 4,6 graden. 

Eindelijk was het dan zo ver. Na een uitwerking van haar plan begin november om in de sloot achter haar huis de ijs mijl te willen zwemmen kon Gerda dan eindelijk haar droom verwezenlijken. Ze had in december en begin januari al een keer willen starten, maar toen was de temperatuur op die dagen weer boven de 5 graden te zijn. 

De start van haar ijsmijl vond iets voorbij de bocht op het Veldhuis in Oostwoud plaats. Vandaar zwom Gerda terug naar haar eigen huis in de Dorpsstraat in Oostwoud. 

Als begeleidingsteam voeren met haar mee: arts en buurvrouw Anja, haar man Jasper, haar broer Aris en Christa Hesterman in haar rol als IISA official.

Gerda haar ijs mijl poging trok veel bekijks. Bij de start stonden heel veel belangstellenden en deze konden het eerste gedeelte ook met Gerda meelopen. Dit deed haar heel goed. Tijdens deze de tocht zwom Gerda onder verschillende bruggetjes door en ook daar stond veel publiek om haar aan te moedigen. 

Na de mooie zwemtocht was ze heel blij dat ze het gehaald had en klom ze het trappetje in haar achtertuin op. Net als bij de start was ook hier veel publiek om haar warm te ontvangen. Om nog extra op te warmen had ze geregeld dat ze bij haar overburen in Sauna de Bongerd op kon warmen. 

Gerda finishte haar ijs mijl in een tijd van 32minuten en 04 seconden.

IISA Nederland feliciteert Gerda met haar mooie prestatie!