Kyra Wijnker wint IISA World Cup Series 1000 meter

De IISA World Cup Series van dit seizoen bestond uit drie wedstrijden. De strijd om de World Cup begon het laatste weekend van december op de Amstel Ice Swim in Amsterdam. Hierna was in het eerste weekend van januari Duitsland het toneel voor het tweede deel en de World Cup werd afgelopen weekend afgesloten in Groot Brittannië.

Kyra vertrok naar Engeland om haar 1e plek in het klassement op de 1000 meter te verdedigen. Zaterdag zwom ze de 1000 meter met als eindresultaat, 1e dame en 3e overall. Haar eindtijd – 13:38.19 – is helaas geen nieuw Nederlands record voor haar, omdat de watertemperatuur boven de 5 graden was.


Op zondag zwom ze de 500 meter en ook hier tikte ze als 1e aan. Met deze winst werd ze uiteindelijk gedeeld derde in de World Cup 500 meter.

Fergil Hesterman, die alleen deel heeft genomen aan de eerste twee onderdelen van de World Cup Series eindigde in het punten klassement op de tweede plaats.