Inschrijving NK ijszwemmen 2022/2023 geopend

IISA Nederland organiseert dit seizoen de Nederlandse Kampioenschappen IJszwemmen in samenwerking met de Amsterdam Ice Swim. 

Op zaterdag 17 en zondag 18 december 2022 zal de Natuurspeelplaats Jeugdland in Amsterdam, het thuisterrein van de Amsterdam Ice Swim (voorheen de Amstel Ice Swim), het strijdtoneel worden voor de Nederlandse Kampioenschappen*.

Inschrijving voor het evenement is vanaf nu geopend via deze inschrijflink. Inschrijven kan tot vrijdag 9 december 18:00 uur. Voor meer informatie over het evenement zie www.amsterdamiceswim.nl.

Op Jeugdland is met ingang van dit seizoen een 25m bad gecreëerd in het open water. Hierin zullen dan ook de Nederlandse kampioenschappen in plaatsvinden. 

Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 17 december 
Programma 1   1.000 meter vrijeslag
Programma 2   250 meter vrijeslag 
Programma 3   4×250 meter vrijeslag** 

Zondag 18 december
Programma 4   100 meter vrijeslag
Programma 5   500 meter vrijeslag
Programma 6   100 meter schoolslag
Programma 7   50 meter vrijeslag***
Programma 8   4×50 meter vrijeslag***                                   

* Alleen leden van IISA Nederland kunnen meedingen naar het kampioenschap. Niet leden kunnen wel deelnemen aan de Amsterdam Ice Swim, maar zullen niet in aanmerking komen voor de titel.

** volgens de officiële regels bestaat de ploeg uit minimaal één (1) dame en één (1) heer. Andere twee zwemmers naar keuze. 

*** Deze programma nummers zijn geen onderdeel van het NK, maar wel van de Amsterdam Ice Swim.