Het Europees Kampioenschap IJszwemmen in Oradea,Roemenië

Het Europees Kampioenschap IJszwemmen in Roemenië was een opwindende en uitdagende ervaring voor Team IISA Nederland. De reis begon op 31 januari, toen de meeste teamleden naar Oradea afreisden. Eenmaal daar aangekomen, stonden registratie, medische controles, de briefing en de openingsceremonie op de agenda voor de volgende dag.

Op 1 februari was Team IISA Nederland volledig voorbereid en klaar voor de competitie. Iedereen was ingecheckt en had de medische keuring doorstaan. Met trots droegen ze hun nieuwe hoodies, klaar om op te vallen tijdens het kampioenschap.

De eerste dag van het kampioenschap, op 2 februari, bracht opmerkelijke resultaten met zich mee. Verschillende teamleden behaalden indrukwekkende prestaties op verschillende afstanden, met enkelen die zelfs records braken. Hier zijn de hoogtepunten:

– Op de 500m vrije slag behaalde Iris van Aurich een 1e plaats in haar leeftijdscategorie, met Petra Guijt en Marije Dirkx die respectievelijk 2e werden. William van Overveld behaalde de 3e plaats in zijn categorie.

– Op de 50m vlinderslag behaalde Inge Wolfs de 1e plaats in haar leeftijdscategorie en brak ze een Age Group record. Albert Stienezen eindigde als 6e.

– Bob Harmsen en Inge Wolfs werden beiden 1e op de 100m rugcrawl, waarbij Bob zelfs een Nederlands record vestigde.

– Op de 50m schoolslag eindigde Iris opnieuw als 1e, terwijl Marije en William beide 3e werden in hun leeftijdscategorie. Naomi Apfelbaum-Lubek van IISA Nederland maar Team Frankrijk werd ook 1e in haar leeftijdscategorie, terwijl Annabel Médard van Team Frankrijk de 4e plaats behaalde.

– Na deze inspannende dag kwam Petra Guijt in de finale van de 500m vrije slag en behaalde ze een 7e plaats overall en een 2e plaats in haar leeftijdscategorie.

Bob Harmsen zwom ook in de finale van de 100m rugcrawl en eindigde als 8e in Europa, met een Nederlands record op zijn naam.

Op 3 februari werden opnieuw sterke prestaties neergezet door Team Nederland:

– William van Overveld behaalde de 3e plaats in zijn leeftijdscategorie op de 1000m vrije slag.

– Petra Guijt en Janneke Harmsen-Bakker deelden het podium in hun leeftijdscategorie op de 100m vrije slag, waar Janneke een Nederlands record vestigde.

– Op de 100m schoolslag behaalden Iris van Aurich, Inge Wolfs, Janneke en Naomi Apfelbaum-Lubek allen de 1e plaats in hun leeftijdscategorie.

– Iris van Aurich werd 10e overall op de 100m schoolslag, met een 1e plaats in haar leeftijdscategorie.

Op 4 februari werden de laatste afstanden en finales afgewerkt, waarbij Team Nederland opnieuw indruk maakte:

– Petra Guijt behaalde een 2e plaats in haar leeftijdscategorie op de 250m vrije slag en brak een Nederlands record.

– William van Overveld werd 2e in zijn leeftijdscategorie op de 50m rugcrawl.

– Inge Wolfs werd 1e in haar leeftijdscategorie op de 100m vlinderslag, terwijl Iris van Aurich 1e werd op de 50m vrij.

– Het estafetteteam op de 4x250m voor landenteams werd 9e.

Op 5 februari keerden de meeste teamleden terug naar huis, met herinneringen aan een week vol uitmuntende prestaties en teamwork. Het team behaalde in totaal 17 gouden Age Group medailles, 11 zilveren, 9 bronzen, en een bronzen overall medaille, wat de succesvolle deelname aan het Europees Kampioenschap IJszwemmen in Roemenië bekroonde.