Afscheid als bestuurslid van Fergil Hesterman

Tijdens de afgelopen ALV van 15 mei is er officieel afscheid van Fergil Hesterman als bestuurslid.

Ter bevordering en promotie van het ijszwemmen in Nederland heeft hij samen met Richard Broer en Christa Hesterman op 4 september 2017 IISA Nederland opgericht.

Voor de oprichting heeft Fergil heel veel werk verzet met onder anderen het opstellen van statuten van onze bond. Fergil is begonnen als penningmeester en later nam hij het voorzitterschap op zich. Hij had in het bestuur altijd de taak van de internationale contacten.

04 september 2017

Fergil is ook een van de organisators van de Amstel Ice Swim nu Amsterdam Ice Swim. De Amstel Ice Swim is ontstaan uit het idee van Fergil om zijn sport bij een breder publiek bekend wilde maken. Fergil behaalde in 2017 de 4e plek op de 2e wereldkampioenschappen in Duitsland. Hierna wilde hij meer mensen met zijn sport in aanraking laten komen. Wat is hiervoor een betere manier dan het organiseren van een wedstrijd. Deze wedstrijd is ondertussen uitgegroeid tot een van de grootste wedstrijden van de wereld en werd vorig jaar als 3e beste open waterwedstrijd van de wereld gekozen. Dus niet alleen van ijszwemwedstrijden.

WK 2017

Fergil heeft door al zijn prestaties wereldwijd, waaronder met hoogtepunt zijn 2e plek op het WK IJszwemmen in Moermansk, Rusland en al zijn Internationale contacten IISA Nederland en het IJszwemmen in Nederland op de kaart gezet

WK 2019

Fergil stopt nu wel met besturen en zorgen voor anderen waar hij heel veel energie en tijd in heeft gestoken. Zijn tijd die hij overhoudt gaat hij besteden aan zijn jonge gezin en zelf weer actief zwemmen. Dus gelukkig komen we Fergil langs de kant van het IJswater nog tegen.

WK 2023

Bedankt Fergil namens heel ijszwemmend Nederland voor al zijn inzet!