Lake Constance Eisman: Sven Elfferich!

Op zaterdag 24 februari werd in het Duitse Ludwigshafen een ijszwemwedstrijd gehouden. In de prachtige Bodensee, met heel helder water, was een mooi parcours van 250 meter uitgezet. Voor de 1000 meter dus vier rondjes. De temperatuur van het water was 3.7 graden, de lucht erboven was nog kouder: -2.3 graden Gelukkig kwam in de loop van de dag wel de zon erdoor, waardoor het allemaal nog redelijk aangenaam voelde.

Om 11:40 startten de snelste deelnemers: Cristoph Wandratsch, Stefan Runge en Sven Elfferich. Met name Christoph heeft een indrukwekkende staat van dienst, zo heeft hij ook al eens dezelfde Bodensee helemaal overgezwommen (64 kilometer). Sven was veruit de jongste deelnemer vandaag, en gezien zijn overwinning op het NK te Volendam (met tweede tijd van de wereld) een geduchte concurrent.

Direct na de start nam Sven inderdaad een voorsprong, die hij in de loop van de wedstrijd steeds verder uitbouwde. En zo zwom hij dus naar een afgetekende overwinning! Opnieuw een goede manier om zijn visitekaartje af te geven. In slechts een paar maanden heeft Sven een indrukwekkende prestaties neergezet, met overwinningen in de Amstel Ice swim, het NK en nu dus Lake Constance.

Dank aan de organisatoren van deze prachtige wedstrijd, met een groot deelnemersveld en een bijzondere locatie!