Nederlands succes in Oostenrijks Obertraun

IISA-Nederland werd in het sprookjesachtige berglandschap van het Oostenrijkse Obertraun vertegenwoordigd door Sven Elfferich, Nederlands kampioen 1000 meter, en Fergil Hesterman, Nederlands kampioen ijs mijl en 500 meter. Het Oostenrijks kampioenschap vond plaats in het ijzige water van de Hallstättersee. Tevens de laatste wedstrijd van het IISA-seizoen en de laatste wedstrijd van de Ice Cup.

Beide heren namen deel aan de koningsafstand, de 1000 meter, waar zij in de laatste serie mochten strijden tegen IISA-Oostenrijk voorzitter Josef Köberl. Sven, die vorige week ook de winst in de Duitse Bodensee wist te pakken, zwom in het kristalheldere water van 3,7 graden in een nieuw Nederlands record van 12.29,94 naar de eerste plaats toe.
Fergil wist, na een lang seizoen, de tweede plaats te behalen.

Het zit er voor het seizoen 2017/2018 op, maar volgende winter staan er mooie dingen te gebeuren in het ijs. Onder andere het WK ijszwemmen 2019 in het Russische Moermansk.

IISA-Nederland