Kyra Wijnker genomineerd voor World Open Water Swimming Woman of the Year 2020

De jaarlijkse WOWSA Awards worden gesponsord door de World Open Water Swimming Association en dienen als een jaarlijkse publieke erkenning van de beste in de open water zwemgemeenschap ter wereld. 

Er zijn vier categorieën: 
World Open Water Swimming Man of the Year
World Open Water Swimming Woman of the Year
World Open Water Swimming Performance of the Year
World Open Water Swimming Offering of the Year

Kyra is genomineerd voor World Open Water Swimming Woman of the Year 2020. Stemmen op Kyra kan via deze link.

Kyra Wijnker doet een testzwem voor het WK IJszwemmen 2019.

De volgende tekst is een vertaling van de WOWSA.

Voortbouwend op twee seizoen jaren in 2018 en 2019, begon Kyra Wijnker snel in het seizoen 2020. Voordat het ijszwemseizoen werd geannuleerd, wist het 22-jarige Nederlandse fenomeen de IJskilometer te winnen bij de Amstel Ice Swim, bij de Cheltenham IISA Groot-Brittannië Kampioenschappen, en als tweede te eindigen op de IJskilometer in Veitsbronn bij de IISA Duitsland kampioenschappen. Bij de Amstel Ice Swim was ze de op één na snelste 1000m-zwemster in het algemeen, slechts iets achter Christof Wandratsch. Bij de Ice Swimming Volendam lag ze iets achter overall winnaar Fergil Hesterman. Bij de IISA Groot-Brittannië kampioenschappen was ze een goede derde in het algemeen klassement achter de heren Wandratsch en James Leitch. Bij het Open Nederlands Kampioenschap / Green Heart Ice Swim lag ze slechts 1,5 seconde achter eindwinnaar Fergil Hesterman. Omdat ze haar derde International Ice Swimming Association World Cup-seizoen zo sterk begon met verschillende overwinningen, omdat ze zo snel zwom en de topmannen op het WC-circuit pushte, en omdat ze zo’n positieve houding vasthield tijdens de sluiting en toewerken naar volgend seizoen, is Kyra Wijnker uit Nederland een waardige genomineerde voor de Woman of the Year 2020 Award.

Kyra Wijnker haar positieve houding.

Stemmen op Kyra kan via deze link.