Een Zero Ice Mile, een echte uitdaging

Gisteren, 13 februari, probeerden negen zwemmers een Ice Mile te zwemmen in de Reeuwijkse Plassen. Vanwege de zeer slechte weersomstandigheden hadden ze het een week uitgesteld. Ze zwommen in de Surfplas te Reeuwijk. De watertemperatuur: 0,8° Celcius. Een echte Zero Ice Mile dus!

Annabel Médard zwemt haar Zero Ice Mile.

De negen zwemmers startten na elkaar, zodat ze veilig afstand van elkaar konden houden.

Dat de Zero Ice Mile (1.609,34 meter in water van één graad of kouder) een uitdaging apart is bleek wel. Maar twee van de negen zwemmers wisten de Ice Mile volledig te volbrengen. Hun aanvragen moeten nog goedgekeurd worden door de International Ice Swimming Association. Jerwin Tholen voltooide zijn Zero Ice Mile in een tijd van 37:05.30 en Annabel Médard voltooide haar Zero Ice Mile in een tijd van 52:24.49.

De overige zwemmers moesten na enige tijd in de extreme omstandigheden hun poging staken. Soms nam hun secondant de beslissing om te stoppen, soms namen ze zelf de beslissing om het water te verlaten. Alle deelnemers zijn inmiddels goed hersteld.

Wil je ook een Ice Mile proberen? Neem dan contact met ons op.

2 gedachten over “Een Zero Ice Mile, een echte uitdaging

  1. De så godt svømmet 🥇
    Jeg vil så gerne lave en ny Icemile, og havde håbet på at komme og gøre det 20/21, men nej, ingen rejse til det 😢
    Håber så at kunne komme næste sæson 21/22 og lave en ny, og gerne i åbent vand
    ❄🏊🏻‍♀️🌨💖 Nadja Joy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *